I yes en: Empezipiallo > Autors > Laura Farré Badia

Laura Farré Badia

Laura Farré Badia (Granollers, 1990) es va graduar en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (UB) l’any 2013 i, posteriorment, va cursar a la mateixa universitat el Màster d’Assessorament Lingüístic, Gestió del Multilingüisme i Serveis Editorials (ALGMSE). Un any més tard, va obtenir el títol de Màster Universitària en Comunicació Especialitzada (especialitat: Comunicació Cultural) (UB).

Ha treballat com a correctora i traductora als Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona, a l’empresa de disseny gràfic i comunicació Vänster&Lei i a Educàlia Editorial (Burjassot, València), ha fet recerca a la universitat (ha estudiat el discurs parlamentari i s’ha especialitzat en la llengua de les obres de l’escriptor Jesús Moncada) i ha col·laborat amb l’Institut d’Estudis Catalans en l’elaboració dels índexs de les Obres Completes de Pompeu Fabra.

La seva activitat de recerca abasta els àmbits de la pragmaestilística i la sintaxi normativa. Ha participat en jornades acadèmiques i congressos de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC), ha format part de la comissió organitzadora de diverses jornades acadèmiques (I Jornada Jesús Moncada (UB), any 2015), ha publicat ressenyes en revistes com Llengua & Literatura i ha guanyat (premi ex aequo) el I Premi d’Investigació Jesús Moncada i, per unanimitat del jurat, el II Premi d’Investigació Jesús Moncada, convocats tots dos per l’Ajuntament de Mequinensa. També s’ha interessat per les particularitats de la llengua que es parla a Mequinensa, i ha publicat estudis sobre el parlar de Mequinensa a la revista “L’Angorfa”.

Actualment és correctora, traductora i professora de català. També es dedica a la investigació en l’àmbit universitari: des de fa uns anys, prepara una tesi doctoral sobre el valor comunicatiu del silenci en les obres més representatives de la novel·lística de Jesús Moncada i Mercè Rodoreda, els directors de la qual són la doctora Neus Nogué (UB) i el doctor Lluís Payrató (UB).

Libros publicaus en Gara d'Edizions

  • LA COMUNICACIÓ NO VERBAL A ESTREMIDA MEMÒRIA, DE JESÚS MONCADA

    Más informazión
  • L’ESTIL LITERARI DE JESÚS MONCADA A ESTREMIDA MEMÒRIA: ENTRE EL CATALÀ NORMATIU I LA LLENGUA DE MEQUINENSA

    Más informazión