I yes en: Empezipiallo > Autors > Màrio Sasot Escuer

Màrio Sasot Escuer

Va nàixer a Saidí (Baix Cinca. Osca) l’any 1951. Llicenciat en Filologia Romànica i en Ciències de la Informació, ha exercit com a professor de Llengua i Literatura Castellanes a diferents instituts de Barcelona i Saragossa. Des de 1983, col·labora com a corresponsal a l’Aragó del diari barcelonès La Vanguardia i ha dirigit durant més d’onze anys la revista mensual Temps de Franja, en la que continua escrivint.

Com a docent va coordinar, des de l’any 2000 fins al 2011, el Projecte d’Animació Cultural a les Escoles de la Franja “Jesús Moncada”, organitzat pel Departament d’Educació del Govern d’Aragó.

Té publicats els llibres Així s’escriu a la Franja. Antologia i guia didàctica d’autors de l’Aragó catalanòfon (1993-1995). Guia de lectura de “El cafè de la granota” de Jesús Moncada (1993). Aproximació Descriptiva a la Llengua de Saidí (1996), junt amb Hèctor Moret. Joglars de Frontera. La cançó d’autor a l’Aragó catalanòfon (1997), Premi Guillem Nicolau 1995. Cobles d’anar i tornar. Dotze anys del Concurs de Cobles Aragoneses en Llengua Catalana de l’Ajuntament de Saragossa (2009). Coordinà la guia turística Fraga y el Bajo Cinca. Rutas CAI (2004).

Des de que es va jubilar de l’ensenyament, sovinteja les visites a Saidí, on des de fa uns anys forma part de la “Rondalla de San Anton”. 

Libros publicaus en Gara d'Edizions